Masă rotundă „Panait Istrati la Biblioteca Metropolitană București

 

București, 7 august 2021

Comunicat de presă

Masă rotundă „Panait Istrati la Biblioteca Metropolitană București

 

 

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) cu sprijinul Direcţiei Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila vor organiza marți, 10 august 2021, orele 17:00 – 19:00, o manifestare omagială dedicată aniversării a 137 de ani de la nașterea lui Panait Istrati, unul dintre cei mai exotici scriitori români, prin biografie și lumea prozei sale, revendicat totodată și de literatura franceză, limbă în care își publică cea dintâi povestire „Kyra Kyralina”(1924).

Activitățile culturale vor cuprinde: informații inedite referitoare la viața și opera lui Panait Istrati, în țară și în lume, și la conexiunile sale cu Romain Rolland, Constantin Brâncuși, Henri Matisse și Nikos Kazantzakis, expoziție de carte din ediția operei scriitorului, momente de lectură și prezentarea volumului „Panait Istrati, itinerar brăilean” de Ioan Munteanu.

Vor participa și vor vorbi despre scriitor Corina Costopol Dima, Horaţiu Măndăşescu, Mugur Popovici, Olivian Breda și Dana Radler, membri ai secției române a asociației franceze „Les amis de Panait Istrati”.

Vă așteptăm cu bucurie alături de noi și de invitații noștri la Sediul Central „Mihail Sadoveanu”, strada Tache Ionescu 4, în Sala Auditorium.

Intrarea este liberă, cu respectarea normelor sanitare în vigoare.

 

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.

 

Serviciul Comunicare BMB

E-mail: comunicare@bibmet.ro

www.bibmet.ro

www.facebook.com/BibliotecaMetropolitanaBucuresti/