SPIRIT și CULOARE – MARIUS TURAICHE la Artoteca BMB

Biblioteca Metropolitană București (BMB) prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București anunţă vernisajul expoziției de pictură „Spirit și culoare” a artistului Marius Turaiche  marți, 17 august, începând cu ora 18:30, la Artoteca BMB.

Medic, profesor, artist plastic – Marius Turaiche este recunoscut atât în țară cât și peste hotare datorită celor peste 40 de expoziții personale. Lucrările sale figurează în colecţii particulare din Germania, Italia, Franţa, Danemarca, Norvegia, Elveţia, Japonia, SUA.

Marius Turaiche este absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă Craiova, Domeniul Arte Vizuale, Specializarea Arte plastice – pictură și sculptură – promoția 2020.

“Pictor în toată puterea cuvântului, Dr. Marius Turaiche este unul dintre cei care se ’’adapă’’ la izvoarele alegorice ale curcubeului, ale cărei culori le sporește și le atenuează plastic și uneori simfonic, ca să nu-și piardă caracterele și virtuțile ’’vieții’’ formelor. Efortul său este cu totul aparte, singular, de echilibru, de depășire a ’’ideii’’ în formele spiritului și ne face să percepem în străfundurile sufletului nuanțele ’’culorilor’’ universale ale artei, ale spaimei, ale cunoașterii pe care ’’senzitivul’’ omenesc le trăiește în cotidianul conflagrant.” – IOAN ANASTASIA

Expoziţia face parte din cadrul Stagiunii Permanente de Artă Plastică „Temeiuri” și este curatoriată de reputatul critic de artă Radu George Serafim și de Carmen Olteanu, pictor și doctor în arte plastice.

Iubitorii de artă sunt aşteptaţi să viziteze expoziţia în perioada 17 august – 2 septembrie, gratuit, conform programului Artotecii BMB, la adresa Șoseaua Mihai Bravu, Nr. 4. Ca de fiecare dată, evenimentul se va desfășura în condiții de deplină siguranță atât pentru public, cât și pentru personal, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

 

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.