Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) cu sprijinul Direcţiei Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti a pregătit un nou program cultural-educativ „Biblioteca de weekend”, în cadrul proiectului „Străzi deschise” inițiat ARCEN și sprijinit de Primăria Capitalei.
Vă invităm să participați la o serie de evenimente în aer liber care se vor desfășura duminica (8 august, 22 august, 12 septembrie, 19 septembrie și 17 octombrie) la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din strada Tache Ionescu 4, începând cu ora 18:00. Am pregătit pentru dumneavoastră serate muzicale, expoziții de fotografie și desen, întâlniri cu scriitori contemporani, spații interactive pentru toate vârstele, ateliere de lectură precum și alte surprize de petrecere a unui timp valoros în compania cărților.
Primul eveniment din această serie se va desfășura în curtea bibliotecii, duminică, 8 august a.c. Începând cu ora 18:00, vă puteți relaxa în „colțul de lectură”, spațiu special amenajat, dotat cu minibibliotecă, pentru relaxare și citit.
La ora 18:30 artistul Tic Petroșel vă încântă cu recital de muzică folk. Spontan, dar și profund, plin de umor și serios, Tic Petroșel aduce spectacolul la BMB prin talentul său actoricesc, dar mai ales prin muzica sa. A devenit cunoscut cu „Brumariada”,în 2005, cântece pe versurile lui Emil Brumaru, însă cariera sa artistică este impresionantă: vocalist și chitarist în câteva dintre puținele formații românești de new wave ale anilor ’80, respectiv „Gong” și „Sens”, a fost vocalistul albumului „Rockul baroc” al formatiei Pro Musica, apărut în 1989. După ’90 a activat în trupele „Catharsis”, „Laborator Folk” și „Sens” .
Începând cu ora 19:30 scriitoarea contemporană Violeta Ion va recita din propriile poezii și vă provoacă la un dialog cultural. Născută în 1973, absolventă a Facultăţii de Filosofie a Universității Bucureşti, a obținut premii importante la concursuri și estivaluri naționale de literatură (de exemplu, Premiul pentru Dramaturgie la Concursul de manuscrise al Uniunii scriitorilor din Romania pe anul 2005).
În 2006 a publicat volumul de debut „Marta” la Ed.Cartea Românească. Alte cărți: „Călușarii”, editura Vinea și „Cea mai frumoasă zi”, editura Eliteratura.
Frazarea ei, atât cea gramaticală, cât și cea imaginativă, are un ritm exersat și precis, bazat pe alternanța vivace a notației brutale cu ampla invocare de memorie și pe întrețeserea cotidianului cu imaginativul. (Al. Cistelecan)
În cadrul evenimentului, participanţii vor avea oportunitatea de a-şi face în mod gratuit un permis de bibliotecă şi chiar vor putea împrumuta o parte dintre cărţile ce vor fi expuse pentru lectură și consultare.
Intrarea este liberă. Vă așteptăm!
Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.