Ziua Limbii Române sărbătorită la BMB

Limba este întâiul mare poem al unui popor” – Lucian Blaga

Biblioteca Metropolitană București (BMB) prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Comisia pentru românii de pretutindeni, sărbătorește miercuri, 31 august, Ziua Limbii Române printr-o serie de activități culturale desfășurate la Sediul Central – Mihail Sadoveanu, str. Tache Ionescu, nr. 4.

Ziua Limbii Române ne oferă prilejul de a fi solidari și de a sărbători împreună graiul care ne dă identitate. Începând cu orele 18:00, scriitorul și jurnalistul Ciprian Apetrei ne așteaptă cu „Povești călătoare” și cu „Cel de la geam”, lansarea celor mai recente titluri de carte.

În continuare, cei prezenți vor putea participa la un duplex cu asociații românești din Republica Moldova, precum și cu membri ai diasporei din Italia, Spania, Grecia și Marea Britanie, un dialog ce aduce în prim plan ideea că, oriunde s-ar afla în lume, românii ne fac cinste în țările în care s-au stabilit.

Pentru că muzica este un limbaj universal, o punte de legătură între culturi, soprana Daniela Ciociea şi pianista Carmen Mezei ne vor încânta cu un repertoriu variat. După o evoluţie impresionantă pe scene prestigioase din întreaga lume, violonistul Răzvan Stoica şi pianista Andreea Stoica vor susţine, în cadrul acestui eveniment, un recital extraordinar.

Pentru iubitorii de artă plastică, Sediul Central Mihail Sadoveanu va găzdui vernisajul expoziţiei de artă figurativă și abstractă a pictorului Răzvan – Paul Mihăescu.

Vă invităm să petreceți Ziua Limbii Române alături de Biblioteca Metropolitană București!

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.