Expoziția „Mami, nu vreau război!!!” la Sediul Central Mihail Sadoveanu

Biblioteca Metropolitană București (BMB) prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Institutul Polonez București anunță vernisajul expoziției „Mami, nu vreau război!!!”, joi, 1 septembrie 2022, ora 11:00, la Sediul Central Mihail Sadoveanu.

Expoziția cuprinde atât desene istorice ale unor copii polonezi, realizate în anul 1946, desene ce reprezintă experiențele trăite de ei în cel de-al doilea război mondial, cât și desene ale unor copii ucraineni  despre războiul care se desfășoară în prezent în Ucraina. Desenele se regăsesc pe portalul „Mami, văd război/ Mom I see war”

Asemănarea dintre desenele istorice și cele din zilele noastre este izbitoare. Copiii desenează tancuri, avioane, incendii, explozii, morți și răniți, case aflate în ruină, morminte, dar creionează și speranțele lor și visurile într-un viitor pașnic.

Proiectul „Mom I see war” a fost lansat pentru a arăta războiul prin ochii copiilor din Ucraina și pentru a atrage atenția comunității mondiale asupra invaziei brutale a Rusiei.

„Acest proiect a adus laolaltă peste 10.000 de desene realizate de copii despre războiul și pacea în Ucraina, fiind creat pentru a surprinde ceea ce trăiesc copiii în timpul războiului și a arăta lumii întregi cât de puternici sunt Micii Ucraineni.”

Expoziția, prezentă pe gardul Sediului Central Mihail Sadoveanu, poate fi vizitată în perioada 1 septembrie – 24 septembrie 2022.

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.