„Relații bizare” – expoziția artistului László Botár la Artoteca BMB

Biblioteca Metropolitană București (BMB) prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti anunţă vernisajul expoziției de pictură intitulată „Relații bizare” a artistului László Botár,  vineri, 2 septembrie 2022, începând cu ora 19:00, la Artoteca BMB.

László Botár a absolvit în anul 1984 secția de design a Institutului de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj. Din anul 1990 este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România.

În prezent este coordonator de arte vizuale la Centrul Cultural Judeţean Harghita. Face parte din „Association Internationale des Arts Plastique” din Paris,  din Breasla „Barabás Miklós” și din Asociaţia Mondială a Artiştilor Plastici Maghiari din Stockholm.

Creațiile sale s-au regăsit de-a lungul timpului în numeroase expoziții din  țară precum și din Italia, Germania, Ungaria, Israel, SUA, Canada, Austria, Suedia, Moldova, Japonia, Nigeria, Olanda, Dubai şi Ţara Galilor.

În deschiderea evenimentului de la Artoteca BMB vor vorbi despre artist curatorii Carmen Olteanu, pictor și doctor în arte plastice și dr. Radu George Serafim, critic de artă.

Iubitorii de artă pot vizita expoziția de artă plastică, parte din Stagiunea Permanentă de Artă Plastică „Temeiuri”,  în perioada 2 – 23 septembrie a.c., de luni până vineri, între orele 09:00-17:00, la Artoteca BMB, Șoseaua Mihai Bravu, Nr. 4.

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.