„Pelerin” – Expoziție de sculptură și desen la Artoteca BMB

Biblioteca Metropolitană București (BMB) prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti anunţă vernisajul expoziției de sculptură și desen „Pelerin”, al artistului Vlad Ciobanu, luni, 4 decembrie 2023, ora 18:30, la Artoteca BMB, șos. Mihai Bravu, 4. Expoziția este curatoriată de doamna Carmen Olteanu, pictor și doctor în arte plastice și decorative.

Vlad Ciobanu, unul dintre cei mai cunoscuți sculptori români contemporani, este absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, București, unde i-a avut ca dascăli pe Vladimir Predescu, Marin Iliescu și Gheorghe Ghițescu. Sculptorul a participat, începând cu anul 1978, la numeroase saloane și expoziții personale, dar și colective, atât în țară  cât și în străinătate.

În deschiderea evenimentului va vorbi despre artist și creațiile sale invitatul special, domnul Pavel Șușară, critic de artă.

Iubitorii de artă pot vizita expoziția în perioada 4 decembrie 2023 – 8 ianuarie 2024, de luni până vineri, conform programului Artotecii BMB, Șoseaua Mihai Bravu, Nr. 4.

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.