Deschiderea expoziției de pictură „Memorii elective” a artistului plastic Dumitru Macovei la Artoteca BMB

Biblioteca Metropolitană București anunță deschiderea unei impresionante expoziții de pictură, intitulată „Memorii elective”, avându-l ca semnatar pe artistul plastic Dumitru Macovei, marți, 22 septembrie, de la ora 18:00, la Artoteca BMB.

Recompensat cu Premiul Naţional pentru Artă Sacră, acordat de UAP Bucureşti, și cu Premiile UAP Bacău, pictorul Dumitru Macovei are un singur crez – ARTA, care a devenit un modus vivendi.

Absolvent al Şcolii de Artă Murală din cadrul Patriarhiei Române şi al Universităţii de Arte „Luceafărul” Bucureşti, a deschis numeroase expoziţii personale şi de grup, iar lucrările lui se găsesc în colecţii private atât în țară, cât și în străinătate, de exemplu: Italia, Canada, SUA, Elveţia, Germania, Anglia, R. Moldova, Ucraina, Franţa.

Expoziţia face parte din cadrul Stagiunii Permanente de Artă Plastică „Temeiuri” și este curatoriată de reputatul critic de artă, Radu George Serafim și de Carmen Olteanu, pictor și doctor în arte plastice. Invitatul special al evenimentului va fi jurnalista Mimi Necula.

Expoziția de pictură poate fi văzută de iubitorii de „frumos” până la data de 23 octombrie, gratuit, conform programului Artotecii BMB, la adresa Șoseaua Mihai Bravu, Nr. 4. Informații suplimentare pot fi obţinute accesând site-ul instituţiei: https://bibmet.ro/filiale/filiale-sector-2/artoteca/.

Continuăm să menținem legătura cu publicul pe platformele de socializare ale instituției și site-ul BMB https://bibmet.ro/.