Ziua Națională a Lecturii sărbătorită în filialele BMB

Biblioteca Metropolitană București (BMB) prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București, sărbătorește Ziua Națională a Lecturii, marți, 15 februarie 2022, printr-o serie de activități online si offline.

Astfel, la Palatul Parlamentului, scriitorul Petre Crăciun va susține un atelier de lectură pentru copii.

La filiala Ion Creangă va avea loc o „vânătoare” de cărți, o activitate interactivă, în care copiii pot descoperi cărți pe baza unor indicii ascunse în toată filiala.

De la ora 09:00, filiala Liviu Rebreanu a pregătit pentru elevii Școlii Gimnaziale nr. 190 lectura unor povești şi susţinerea unor activităţi distractive cu personaje cunoscute şi îndrăgite de copii.

Filiala Dimitrie Cantemir vă dă întâlnire cu actrița Adriana Moca de la orele 13:00.

Colegii de la filiala Dimitrie Bolintineanu vă vor dezvălui momente interesante din copilăria și viața scriitorilor români. În cadrul filialei Cezar Petrescu va avea loc atelierul intitulat „Promovarea și încurajarea lecturii”

Scriitorul Iuliu Ungureanu vă așteaptă de la orele 14:00 la un atelier de lectură în cadrul filialei Ioan Slavici.

Sărbătoarea este marcată și în filialele Petre Ispirescu, Marin Preda, Alexandru Macedonski, Otilia Cazimir, Lucian Blaga, Costache Negruzzi, B.P. Hasdeu, Emil Gârleanu, Nichita Stănescu și Nicolae Bălcescu tot prin ateliere de lectură. La filiala Nicolae Labiș, copiii sunt invitați ai clubului de lectură.

Elevii Colegiului Tehnic Gheorghe Airinei vor participa la o lectură organizată de către filiala Ienăchiță Văcărescu.

 

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.