Primăria Municipiului București (PMB), prin Biblioteca Metropolitană București (BMB), în parteneriat cu Biblioteca Sfântului Sinod (BSS), organizează cea de-a doua ediție a expoziției „Învierea Domnului, Sărbătoarea Nemuririi, dăruită oamenilor, în ilustrate românești”. Vernisajul va avea loc vineri, 11 aprilie, începând cu ora 13:00, la Sediul Central Mihail Sadoveanu, str. Tache Ionescu, nr. 4.
Expoziția explorează legătura profundă dintre tradițiile pascale românești și mesajul de iubire și mântuire al Învierii Domnului Iisus Hristos, subliniind importanța acestei sărbători și modul în care urările de Paști erau transmise în trecut, prin cărți poștale ilustrate cu simboluri pascale, înainte de apariția televiziunii și a telefonului.
„Această expoziție aduce în prim-plan o parte importantă din tradițiile noastre, care sunt legate de Paște și de învățăturile aduse de Învierea Domnului. Prin ilustrațiile expuse, ne propunem să redăm nu doar frumusețea acestor mesaje, dar și semnificațiile lor adânci, care ne vorbesc despre iubire, speranță și comuniune”, a declarat Ramona Ioana Mezei, Managerul Bibliotecii Metropolitane București.
Anul acesta, publicul bucureștean va avea ocazia să admire noi exponate valoroase, ilustrate, vederi și cărți poștale ce aduc în fața noastră imagini ce reflectă frăția și compasiunea umană, fiind o invitație la reflecția asupra iubirii de sine și de aproapele nostru, așa cum a arătat Mântuitorul prin jertfa Sa.
„Expoziția ne ajută să înțelegem mai bine legătura dintre tradițiile noastre și mesajul spiritual al Paștelui. Este un moment de reîntoarcere la rădăcinile noastre, la acele obiceiuri care ne unesc, și care subliniază importanța iubirii și solidarității între oameni”, a adăugat Arhimandrit Policarp Chiţulescu, consilier patriarhal, Biblioteca Sfântului Sinod.
Expoziția rămâne deschisă până pe 28 mai a.c. și va fi prezentă atât outdoor, pe gardul Bibliotecii Metropolitane București, cât și indoor, pe panouri volante expuse la intrarea Sediului Central „Mihail Sadoveanu” și în interiorul bibliotecii.
Vă invităm să vizitați această expoziție și să vă bucurați de frumusețea tradițiilor noastre pascale, care continuă să adâncească legătura dintre noi și să ne amintească de adevăratele semnificații ale sărbătorii Învierii.