„Nocturna Bibliotecilor” la Biblioteca Metropolitană București

Biblioteca Metropolitană București (BMB) prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti invită publicul bucureștean la „Nocturna bibliotecilor” – o noapte plină de activități menite să transforme vizita la bibliotecă într-o experiență culturală inedită.

Evenimentul se va desfășura vineri, 27 octombrie, la Sediul Central – Mihail Sadoveanu și în șase dintre filialele BMB: Filiala Lucian Blaga, Filiala Dimitrie Cantemir, Filiala Liviu Rebreanu, Filiala Nichita Stănescu, Filiala Emil Gârleanu și Filiala Dimitrie Bolintineanu.

Program:

La Sediul Central – Mihail Sadoveanu, vizitatorii sunt așteptați, începând cu ora 17:00, la reprezentația Teatrului de păpuși „Licurici”.

De la ora 18:00, seara continuă cu o întâlnire organizată de către Asociația Culturală „Club M”, întâlnire care face parte din cadrul „Stagiunii valorilor – 2023”.

La ora 20:00 se va avea loc spectacolul eveniment susținut de actorul Marius Drăguș, alias MAGITOT, semifinalistul de la Românii au Talent 2021, care vine cu un număr spectaculos de magie, îmbinat cu momente de stand up comedy.

Activitățile de la Sediul Central – Mihail Sadoveanu se vor încheia cu un atelier de lectură dedicat celor mici.

În cadrul filialelor:

Filiala Lucian Blaga găzduiește, de la ora 18:30, proiecția filmului documentar românesc „Casa cu păpuși”, realizat în anul 2020, în regia lui Tudor Platon.

Începând cu ora 18:00, Filiala Dimitrie Cantemir vă așteaptă cu următoarele activități: atelier de lectură tematică, atelier de dezvoltare personală dedicat atât celor mici, cât și adulților, parada costumelor de Halloween și o sesiune de karaoke.

Filiala Liviu Rebreanu vă invită, începând cu ora 18:30, să participați la un atelier tematic de scrabble, urmat de un atelier handmade, o sesiune de board games și teatru de umbre.

Puteți participa la o sesiune de board games și la Filiala Nichita Stănescu, de la ora 18:00, activitate urmată de un recital de poezie.

La ora 18:30, la Filiala Emil Gârleanu, se va desfășura un atelier de pictură, dedicat celor mici, urmat, la ora 20:00, de Ora de povești.

Filiala Dimitrie Bolintineanu își dă întâlnire cu cititorii seniori, cu vârste cuprinse între 45 și 60 de ani, în cadrul unui atelier de lectură.

 

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.