Vernisajul expoziției “Stagiunea de artă plastică Temeiuri” la Biblioteca Municipală din Coslada, Spania

Miercuri, 7 noiembrie 2018, Biblioteca Metropolitană București în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România, Salonul Național de Artă Plastică TEMEIURI și Centrul Cultural HDU a organizat vernisajul expoziției “Stagiunea de artă plastică Temeiuri” la Biblioteca Municipală din Coslada, Spania.

În cadrul evenimentului au luat cuvântul Ramona Mezei, director general al Bibliotecii Metropolitane București, Beatriz Revilla, director adjunct al Bibliotecii Municipale din Coslada, Tudor-Tim Ionescu, președintele Comisiei pentru Relații Internaționale Cooperare și Asociere cu Alte Autorități Publice din cadrul Consiliului General al Municipiului București, Claudiu Daniel Catană, consilier general al Primăriei Municipiului București, Zvetlana Preoteasa, director general al Centrului de Proiecte Educaționale și Sportive PROEDUS din cadrul Primăriei Municipiului București, Carmen Olteanu, artist plastic, și Radu George Serafim, critic de artă și curatorul expoziției.

 “BMB derulează proiecte și în afara granițelor țării, proiecte care au un rol important. Pentru că limba, tradițiile și cultura ne definesc pe noi ca popor. Românii reprezintă cea mai mare comunitate românească din Spania, iar în Coslada trăiesc și muncesc foarte mulți români. Am adus la Biblioteca Municipală din Coslada, prin intermediul lucrărilor prezente pe simeze, o mică parte din România. O mică parte din energia de acasă. Acasă, locul acela unde fiecare român plecat și-a lăsat o parte din suflet.” au fost cuvintele doamnei Ramona Mezei, director general al Bibliotecii Metropolitane București. De asemenea, a mulțumit tuturor partenerilor și în mod special reprezentanților Bibliotecii Municipale din Coslada pentru găzduire.

Domnul Radu George Serafim a explicat pe larg conceptul expoziției, doamna Carmen Olteanu a prezentat povestea din spatele lucrărilor, iar doamna Zvetlana Preoteasa a exprimat în cuvinte emoția momentului și impresia produse de eveniment.

Cu această ocazie, în baza unui protocol de colaborare între Biblioteca Metropolitană București, Centrul Cultural Românesc ”Sf. Antim Ivireanul”, Biblioteca Județeană Vâlcea Antim Ivireanul și Institutul Cultural Român, Biblioteca Metropolitană a mai transferat cu titlul gratuit încă 3000 de cărți Centrului Cultural Românesc ”Sf. Antim Ivireanul” din Parla, Spania.