„Transpunere”, expoziție de pictură și sculptură la Artoteca Bibliotecii Metropolitane București

Luni, 4 martie, începând cu ora 18:00, vă invităm la Artoteca Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, din Șoseaua Mihai Bravu, Nr. 4, Sector 2, la vernisajul unei expoziţii inedite de pictură şi sculptură, din cadrul Stagiunii Permanente de Artă Plastică Temeiuri, avându-i ca semnatari pe Gruia Rotariu și Ion Bolocan şi ca invitat de onoare pe criticul de artă Vladimir Bulat.
Stagiunea Permanentă de Artă Plastică este un proiect lansat în anul 2005 şi a adunat de-a lungul timpului 98 de artişti din 15 ţări şi 10 critici de artă.
„Starea de incertitudine, de nesiguranţă, de buimăceală cred că am parcurs-o fiecare dintre noi la un moment dat al vieţii. De asemenea, starea neplăcută de neputinţă generată de cine ştie ce context face ca energia vârstei generaţiei din care fac parte să apară aproape ca un strigăt de disperare, după care urmează trăirea atât de puternică de a merge înainte şi de a încerca din nou. Toate aceste frământări generează teme cromatice în universul meu artistic”. (Gruia Rotariu)
„Sculpturile mele în mare parte redau corpul uman și, cât de mult nu m-aș strădui să ocolesc acest fapt, nu este cu putință, pentru că omul este cea mai reușită figură gândită vreodată”. (Ion Bolocan)
Iubitorii de artă figurativă vor putea vizita expoziţia în perioada 4 martie – 4 aprilie 2019, găzduită la Artotecă şi îngrijită de criticul de artă Radu George Serafim.
Artoteca Bibliotecii Metropolitane Bucureşti este deschisă celor interesaţi, aceştia sunt invitaţi să ne treacă pragul, să viziteze expoziţia şi să întâlnească artiştii preferaţi.