Primul fond de carte românească, oferit de BMB, va fi inaugurat la Biblioteca San Francesco della Vigna din Veneția, Italia

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) inaugurează în perioada 5 – 6 septembrie 2019 prima Colecție de carte românească din cadrul Bibliotecii San Francesco della Vigna, Veneția, Italia. Pentru românii stabiliți în Italia, BMB va transfera, cu titlu gratuit, cărți preponderent religioase, dar și volume de beletristică și cărți istorice.

Transferul va avea loc ca urmare a semnării unui protocol de colaborare între Biblioteca Metropolitană București și Biblioteca San Francesco della Vigna, Veneția, Italia.

La inaugurarea colecției vor avea loc evenimente care contribuie la promovarea valorilor culturale românești în comunitatea românească din zonă. De asemenea, va avea loc şi un schimb de experienţă între cele două instituţii.

Totodată, în data de 6 septembrie 2019 va avea loc o întâlnire cu reprezentanții asociațiilor românești din zona Veneției, în cadrul căreia se va discuta posibilitatea de înfiinţare în alte oraşe ale Italiei de colecţii de carte românească pentru folosul comunităţilor de români din zonele respective.

În Anul Cărții, Biblioteca Metropolitană București are printre obiectivele sale şi trimiterea de carte românească peste graniţele ţării, acolo unde sunt comunităţi de români, pentru constituirea de biblioteci/colecţii de carte românească.

Partener instituțional: Institutul Cultural Român