Lansarea Antologiei “Despre copilărie”, prefațată de reputatul scriitor Florin Iaru

“Omul nu e niciodată atât de mare ca atunci când se lasă în genunchi să ajute un copil” (Pitagora). Am putea spune că însuflețite de această paradigmă Biblioteca Metropolitană București, Muzeul Naţional al Literaturii Române și Inspectoratul Școlar al Municipiului București s-au reunit și în cadrul unei colaborări de succes, visurile a peste 200 de elevi din Capitală au căpătat o formă concretă. Astfel, în ziua de vineri, 14 iunie, la ora 17.00, s-a lansat Antologia “Despre copilărie”, prefațată de reputatul scriitor Florin Iaru, care conține creații literare ale elevilor din cadrul școlilor gimnaziale din București.

Evenimentul a fost presărat cu multe surprize din partea organizatorilor, dintre care amintim prezența cantautorului Ovidiu Mihăilescu sau a tinerilor interpreți de la Universitatea de Muzică ” George Enescu”, Iulian Băluțel și Maria Rădeanu, și a elevului Dorian Voinea de la Școala Națională de Arte ” Dinu Lipatti”, dar și a nemuritorului povestitor Ion Creangă.

Au luat cuvântul doamnele prof. Ioana Mihaela Neacsu – inspector școlar general, Ramona Ioana Mezei – director general al Bibliotecii Metropolitane București, prof. Mihaela Daniela Cîrstea – inspector şcolar pentru limba si literatura română și prof. Sanda Ileana – inspector școlar de limba română și limbi clasice, întregul eveniment fiind moderat de către doamna Loreta Popa, PR al MNLR.

Fiecare dintre acești elevi reprezintă, fără îndoială, un etalon al generației sale, un model de evoluție codată, cu o inteligență educată de pagini de cărți completate, probabil, cu pagini de internet. S-au născut liberi, iar libertatea în cunoaștere croiește aripi adevărate.

Nu ne rămâne decât să-i felicităm!