Expoziția „Peaceful Sky – Ukraine – Romania” la Biblioteca Metropolitană București

Biblioteca Metropolitană București (BMB) prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti anunță vernisajul expoziției internaționale de artă „Peaceful Sky – Ukraine – Romania” joi, 16 februarie 2023, ora 17:00, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu”, str. Tache Ionescu, 4.

Evenimentul este inițiat de către Organizația pentru Tineret „Healthy Ukraine” și este susținut de Ambasada Ucrainei în România.

Expoziția, aflată la cea de-a XV – a ediție, cuprinde o serie de lucrări de pictură și grafică realizate de copii ucraineni și români, incluși într-un program de terapie prin artă.

În cadrul evenimentului vor participa elevi ai Colegiului Național „Dinu Lipatti”, care vor susține un recital de muzică clasică. Seara se va încheia cu spectacolul de dans oferit de ansamblul „Septima” din orașul Odesa.

Iubitorii de artă pot vizita expoziția în perioada 16 februarie – 3 martie 2023, conform programului Sediului Central „Mihail Sadoveanu”.

 

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.