„Emoție și culoare” – expoziția artistului Florin Prodan la Artoteca BMB

Biblioteca Metropolitană București (BMB) prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti anunţă vernisajul expoziției intitulată „Emoție și culoare” a artistului Florin Prodan,  joi, 11 august 2022, începând cu ora 19:00, la Artoteca BMB.

Florin Prodan este masterand în Arte Vizuale și Design, membru al Uniunii Artistilor Plastici  din România – Filiala Iasi și membru fondator al Fundației „Ștefan Luchian”. În anul 1996 a susținut prima expoziție personală, iar de atunci a avut numeroase expoziții personale și colective dintre care amintim: 2004 – București, Galeriile „Hanul cu tei”, 2012 – Suceava, Galeriile „Real”, 2014 – Salonul Național de Arte Vizuale – „Interferențe” Galeriile „Ștefan Luchian”, 2018 – „Ecouri hibernale”, Galeriile „Ștefan Luchian” – Botoșani. Lucrările sale se regăsesc în colecții particulare din Franța, Italia, Anglia, Grecia, Cipru, China, Canada.

„Pentru Florin Prodan, pictura este o dedicaţie naturală, o opţiune care se impune, lăsându-l pe artist în lumea frumoasă şi complicată a exprimării plastice. Fiecare tuşă este de fapt o luptă câştigată cu incertitudinile, cu propriile descoperiri, cu chemările şi respingerile pe care artistul le cunoaşte în viaţa din afara atelierului. Este o opţiune riscantă dar lirismul intens al picturii sale nu poate decât să atragă privitorul, relevând profanului lumea minunată a picturii, a culorilor ce închipuie lumi şi universuri pe pânză.”- Marius Tița – critic de artă

În deschiderea evenimentului de la Artoteca BMB vor vorbi despre artist și creațiile lui curatorii Carmen Olteanu, pictor și doctor în arte plastice, dr. Radu George Serafim, critic de artă și invitatul special, Mihai Precup.

Iubitorii de artă pot vizita expoziția de artă plastică, parte din Stagiunea Permanentă de Artă Plastică Temeiuri,  în perioada 11 august – 2 septembrie a.c., de luni până vineri, între orele 09:00-17:00, la Artoteca BMB, Șoseaua Mihai Bravu, Nr. 4.

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.