E sărbătoare în ”Satul lui Coșbuc”!

E sărbătoare în ”Satul lui Coșbuc”!

O surpriză oferită de Filiala George Coșbuc a Bibliotecii Metropolitane București (BMB)

În 20 septembrie 2021 se împlinesc 155 de ani de la nașterea celui pe care Rebreanu-l numea „… primul poet pe care-l dă Ardealul literaturii românești”, care... ”A răsărit deodată, fără să-l știe nimeni, fără să facă ucenicia cafenelelor și bisericuțelor bucureștene. Și a biruit împotriva tuturor celor scufundați în inimații și neputințe. A adus lumină, sănătate, voioșie. Scrisul lui Coșbuc trăiește și va trăi cât va trăi neamul românesc.”

În onoarea lui, în 18 septembrie, de la ora 11:00, vă invităm la sărbătoare în ”Satul lui Coșbuc”!

Va fi sărbătoarea unei comunități de oameni inimoși, o sărbătoare în care muzica și poezia cu care ne va delecta micuța Antonia-Sofia Ciupelea, ”vocea” lui Coșbuc se vor împleti cu ”povești inedite – pe răvaș dezvăluite”…

Evenimentul se va desfășura în intervalul 11:00 – 12:30, în curtea filialei.

Vă așteptăm cu drag alături de noi, să ne pictăm sufletele în culorile unei toamne românești!

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) este o reţea de biblioteci publice destinată tuturor! Misiunea BMB este de a facilita accesul gratuit şi nediscriminatoriu la drepturile culturale fundamentale, servind ca centru comunitar ce susţine activ informarea, cercetarea, educaţia şi recreerea locuitorilor din Bucureşti şi judeţul Ilfov, contribuind la îmbunătăţirea calităţii vieţii membrilor comunității prin oferta inovatoare şi programul integrat de servicii cu caracter public. Mai multe informaţii despre BMB găsiţi pe https://www.bibmet.ro.

Iar pe noi, Filiala George Coșbuc, ne găsiți aici:

Str. Radului nr.40, S4, București

Email: coșbuc@bibmet.ro

Tel: 021.539.65.30

Facebook:https://www.facebook.com/bmb.cosbuc