Concursul Școlar „Despre Copilărie”

Biblioteca Metropolitană București, Muzeul Național al Literaturii Române și Inspectoratul Școlar al Municipiului București sunt parteneri în proiectul Concurs Școlar „Despre copilărie”, proiect care are ca  scop principal promovarea creațiilor literare ale elevilor din ciclul gimnazial din școlile bucureștene, prin elaborarea unui Catalog al Concursului, în care aproximativ 100 de lucrări, proză și poezie, și-au găsit locul.

Biblioteca Metropolitană București, ca instituție de cultură, se alătură acesturi demers ce îşi propune să valorifice potenţialul creativ al elevilor, să lărgească orizontul imaginaţiei şi să îmbogăţească universul afectiv prin crearea unor texte în versuri sau în proză având ca temă principală copilăria, lumea basmului și imaginea părinților. Lucrările vor fi selectate de o comisie a  Inspectoratului Școlar Județean, cele mai bune vor fi incluse și publicate în Catalogul Concursului „Despre copilărie”.

De asemenea, Biblioteca Meropolitană București împreună cu Muzeul Literaturii Române organizează Gala de premiere a elevilor participanți în concurs, eveniment care se va desfășura în data de 14 iunie 2019 la Muzeul Național al Literaturii Române, sediul din Str. Nicolae Crețulescu, nr. 8, ora 17.00.

Tot atunci se va lansa și Catalogul Concursului „Despre Copilărie”, prefațat de reputatul scriitor și ziarist Florin Iaru „Talentul copiilor e ca puful păpădiilor. Zboară în toate direcțiile, dar nu poți spune precis unde se va așeza temeinic […]Copii aceștia scriu cu plăcere, cu speranță și, mai mult ca sigur, citesc. Poate că nu vor ajunge în primele rânduri ale scriitorimi. Dar sigur vor rămâne, la maturitate, cu acest obicei straniu, melancolic, excentric, de a citi”.