„Compoziții”, expoziție personală Dan Ștefan Minea, la Artoteca BMB

 

Marți, 9 aprilie 2019, de la ora 18:00, Biblioteca Metropolitană București va găzdui vernisajul expoziției personale Dan Ștefan Minea, intitulată „Compoziții”, la Artoteca BMB, din Șoseaua Mihai Bravu, Nr. 4, Sector 2, din cadrul Stagiunii Permanente de Artă Plastică Temeiuri.

„La o primă vedere, compozițiile lui Dan Minea par un joc lipsit de orice constrângere cu tușele generoase de pensulă, dar, privite pe îndelete, ele transmit mai mult. Nu sunt cu totul abstracte, fiindcă descriu semne din lumea nevăzută, refuză voluptatea materialității  pastei, pun în dialog albul crud al pânzei cu nuanțele vii de culoare, se supun, fiecare, unei game cromatice dominante.

Dan Minea propune de această dată o meditație picturală a luminii, fără de care n-ar exista culoarea, și asupra unui paradis interior, imposibil de figurat, într-un alt limbaj.” (Luiza Barcan, critic de artă)

Iubitorii de artă vor putea vizita expoziţia în perioada 9 aprilie – 7 mai 2019. Ca de fiecare dată, moderatorul expoziției va fi criticul de artă Radu George Serafim. Invitat special va fi Ana Traci Neagoe, curator și istoric de artă.

Stagiunea Permanentă de Artă Plastică este un proiect lansat în anul 2005 şi a adunat de-a lungul timpului 98 de artişti din 15 ţări şi 10 critici de artă.

Artoteca este un spațiu expozițional al BMB, deschis tuturor celor interesaţi de luni până sâmbătă; informații detaliate la adresa: https://bibmet.ro/filiale/filiale-sector-2/artoteca/