Calendarul activităților online, Săptămâna 22-28 iunie 2020

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) îşi invită cititorii şi în săptămâna 22-28 iunie 2020 să participe la evenimente culturale și artistice diverse.

În fiecare zi de luni și vineri, începând cu ora 10.00, puteți viziona în continuare pe pagina oficială de Facebook a BMB, pe contul de YouTube şi pe contul de Instagram spectacolele Teatrului de păpuşi Licurici din cadrul proiectului online „Licurici și… Tolba cu povești”, proiect implementat de Primăria Capitalei prin Biblioteca Metropolitană București. Spectacolele teatrului de păpuşi au rol instructiv-educativ și își propun să amuze, să emoționeze, să destindă publicul, dar și să ofere lecții de comportament sau de bună conduită. De asemenea, tot pe pagina oficială de Facebook a BMB, veți găsi noutăți despre Concursul de creaţie literară „Lumea de mâine”, derulat în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, care se adresează liceenilor bucureșteni. Până la data de 31 octombrie 2020 așteptăm cele mai frumoase lucrări ale tinerilor talentaţi. (Regulamentul și fișa de înscriere pot fi obţinute accesând site-ul instituţiei: https://bibmet.ro/concurs-de-creatie-literara-lumea-de-maine/

În fiecare zi, pe pagina oficială de Facebook a BMB, vă propunem activități diverse: luni şi joi, iubitorii de muzică clasică sunt invitați la operă. Prin proiectul „Opera la Bibliotecă” oferim informări despre stiluri muzicale şi prezentăm înregistrări inedite cu artiștii din cadrul proiectului, marți, de la 10:00, prin rubrica „Știați că? (Scriitorii sub lupă)” vă aducem la iveală tot ce este mai puțin cunoscut publicului din viața celor mai mari scriitori ai lumii, miercuri vă prezentăm articole publicate în revista „Literatorul”, joi, de la ora 10.00, vă așteptăm cu informații inedite din lumea bibliotecilor prin proiectul „Fără biblioteci, nu există civilizație”, iar sâmbăta, de la ora 10.00, cu rubrica „Recomandări ale bibliotecarilor”.

În săptămâna 22-28 iunie 2020, filialele BMB vă aşteaptă în fiecare zi pe paginile de Facebook cu recenzii şi recomandări de cărţi din literatura română și universală: „Matilda”, „Charlie și fabrica de ciocolata” și „Domnul Fox, vulpoi fantastic” de Roald Dahl, „Copiii de făină” – Anne Fine, „Cel mai mare Gulliver” de GELLU NAUM, „Pulbere de stele” – Neil Gaima, „Cartea lui Julian” de R.J. Palacio, „Aventurile câinelui Paianjen” – Andy Mulligan, Insula misterioasă de Jules Verne, „O lume dispărută” de Arthur Conan Doyle, „Comoara din insula” de Robert Louis Stevenson, „Neamul Șoimăreștilor” de  Mihail Sadoveanu, „George și cheia secretă a universului” de Christophe Galfard, Lucy Hawking, și Stephen Hawking, „Doamna Chiajna” de Alexandru Odobescu, „Sub pretextul iubirii” de Sandra Brown, „Arta de a renunța cu stil” – Alexander von Schonburg, „Informatorul” – John Grisham, Miracolul – Nicholas Sparks, „Amantul doamnei Chatterley” de D. H. Lawrence, „Modelul divin” de Baird T. Spalding, „Ca peștele în copac” – Lynda Mullaly Hunt, „În coadă de pește” – Sally Gardnerv, „Ultimul regat” – Bernard Cornwell, „Atlasul norilor” – David Mitchell , „Furiile inimii” de John Boyne, „Splendida cetate a celor o mie de sori” – Khaled Hosseini, „Iubirile croitoresei” – Maria Duenas, „Cea mai frumoasa carte din lume” – Eric-Emmanuel Schmitt, „Forța gândirii positive” de Norman Vincent Peale, „Cum să te psihanalizezi singur” – A.Roberti, „Cum să te aperi de stress” – Patrick Legeron, „Cele patru niveluri ale vindecării” – Shakti Gawain, „Omul de castanet” de Søren Sveistrup, „Nu-ți sta în cale” – Robert K. Cooper, „Cum castigam timp” – Marion Si Werner, Tiki Kustenmacher, „Condiția umană” de André Malraux etc.

Prin intermediul celor peste 30 de pagini de Facebook din rețeaua filialelor Bibliotecii Metropolitane București invităm publicul la o diversitate de activități ce îi permit să-și formeze o imagine clară și documentată în domenii diferite ( literatură, istorie, geografie etc.), potrivite pentru toate vârstele. Ca modalități eficiente de petrecere a timpului liber, dar și de inițiere în cunoaștere și de formare culturală, bibliotecarii noștri vă propun:

  • Ateliere: Filiala Liviu Rebreanu, joi, ora 9.00, Noi întrebăm, voi răspundeți!;

Filiala Ion Neculce, miercuri, 17.30, Atelier on-line Lectură şi artă la Bibliotecă,

Filiala Dimitrie Cantemir, miercuri, Atelier de dezvoltare personală, vineri, Atelier creativ

Filiala Nicolae Bălcescu, joi, atelier „Reţete cu Secrete”, vineri atelier Handmade

Filiala Gheorghe Şincai, joi, Atelierul de creație al bibliotecarului          

Filiala Vasile Alecsandri, sâmbătă, ora 12:00, atelier Idei creative

  • Cursuri: Filiala Bogdan Petriceicu Hasdeu, miercuri, Curs de limba engleză pentru începători;

Filiala Liviu Rebreanu, joi, de la ora 12:30, Lecții online – Pământul în comparație cu restul universului, duminică, de la ora 16:00, curs Universul cuantic sau Fizica cuantică pentru începători

  • Cluburi de lectură: Filiala Marin Preda, luni, marți, vineri, 15:30, Club de lectură – Poveşti
  • rubrici: Filiala Ion Creangă Luni – vineri, Rubrica Despre cărți și lectură, duminică încurajează dialogul cu cititorii la Rubrica #vremsastim;

Filiala George Topîrceanu, luni, 8:30, Rubrica Limba română, vineri ora 09:30, Rubrica „Ştiaţi că?”

  • Expoziții de pictură: Filiala Alexandru Odobescu, de luni până vineri, de la ora 13, Cititori călători, cu lucrări ale micilor cititorilor;
  • Audiții muzicale: Mediateca, lunivineri, ora 12.00, Concertul de la prânz erc.

Pe pagina de Facebook „Bucureștii vechi în colecțiile Bibliotecii Metropolitane București”, de luni până vineri, de la ora 12:00, veți găsi informații inedite prin documentarele Hai -hui prin Bucureștii de odinioară.

O serie de documentare din domenii diverse: geografie,  istorie, știință, artă (pictori celebri, piese muzicale), tururi virtuale prin marile muzee ale lumi, curiozități, noutăţi editoriale, informări, poveşti, legende, toate acestea reprezintă modalități de comunicare culturală cu prietenii filialelor noastre, dar și cu întreaga comunitate bucureșteană.

De asemenea, bibliotecarii noștri oferă sugestii de lectură pentru copii, vizionare de filme după romane celebre, citate din cărţi celebre, activităţi şi jocuri pentru copii, idei de activitate în casă pentru copii sau puteţi afla despre semnificaţiile zilei, despre evenimente importante petrecute de-a lungul vremii, despre viaţa şi opera unor personalităţi din domeniul cultural, precum şi distribuirea unor articole de interes şi impact public.

Rămâneţi conectaţi online la Biblioteca Metropolitană București și pe paginile de Facebook și Instagram ale filialelor noastre pentru a avea acces la toate aceste activități și informații, alături de alte manifestări culturale care au un nivel artistic ridicat şi un impact semnificativ la nivel local!

Vă așteptăm!