Biblioteca Metropolitană București – o călătorie culturală prin „Bucureștii vechi”

Biblioteca Metropolitană București (BMB) cu sprijinul Primăriei Capitalei va celebra duminică, 20 septembrie, 561 de ani de la prima atestare documentară a „Cetății lui Bucur” printr-o serie de evenimente care invită publicul la o incursiune culturală în istoria Capitalei.

Evenimentele, organizate în incinta Sediului Central Mihail Sadoveanu, vor oferi bucureştenilor o experienţă deosebită reamintindu-le, prin  intermediul izvoarelor documentare, despre transformările cultural-istorice prin care a trecut Capitala. Astfel, din colecţiile speciale ale Bibliotecii, va putea fi vizionată expoziţia foto‑documentară „Bucureștii vechi”, un punct de plecare pentru cele două tururi ghidate ce vizează vechea „cale a victoriei” (ora 09:30 sau 12:00). Participanţii vor porni într-o expediţie culturală în care pot afla informații despre istoria străzilor, a clădirilor şi monumentelor emblematice şi mai ales a oamenilor ce au păşit odinioară pe aceste locuri.

Şi cum cele mai mari comori pe care le deţine Biblioteca sunt cărţile, în program este pregătită şi o „vânătoare de comori”, în urma căreia participanţii vor avea şansa de a-şi îmbogăţi bibliotecile cu titluri reprezentative, unele editate chiar la BMB.

Pentru cei interesaţi de izvoarele scrise, un spaţiu de consultare şi lectură va fi special amenajat pentru a pune la dispoziţia publicului, doar pentru o zi, documente rare din Colecţia Bucureşti. Spre seară, mai exact de la ora 17:00, iubitorii muzicii vor putea urmări un spectacol ce aduce în prezent melodiile Bucureştiului de odinioară, spectacol urmat, de la ora 18:00, de proiecţia unui film documentar despre obiceiuri şi tradiţii vechi.

Accesul la evenimente este gratuit, dar numărul locurilor este limitat. Pentru rezervări vă rugăm să ne scrieți la adresa comunicare@bibmet.ro, prin specificarea activității la care doriți să participați.