„Biblioteca la firul ierbii” revine în parcurile din București

Biblioteca Metropolitană București (BMB) prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București reîncepe proiectul Biblioteca la firul ierbii desfășurat pe parcursul a 4 ediții: 23 și 30 iulie în parcul Drumul Taberei și 13 și 20 august în parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR).

Prima ediție va avea loc sâmbătă – 23 iulie 2022 – ora 17:00, în parcul Drumul Taberei (fost „Moghioroș”) din București!

Jocuri, concursuri, teatru de păpuși, experimente științifice și multe alte activități educative vor fi principalele atracții care vor mobiliza, prin creativitate, resursele corporale și mintale ale celor mici. Încurajarea stilurilor de viață sănătoase începe în interiorul bibliotecii și continuă în aer liber.

Alături de partenerii noștri, Centrul Cultural European al Sectorului 6, Studio BASAR, Bebeluc și Editura Frontiera, punem accent pe dezvoltarea personalității copiilor prin citire, comunicare și creativitate permițându-le, în același timp, să intre în lumea inedită a personajelor favorite. Scopul prezentelor activități este de a încuraja micii participanți în exprimarea, experimentarea și identificarea pasiunilor în diverse activități.

Serviciile bibliotecii sunt pentru toate vârstele, motiv pentru care Remorca de Cercetare și Activare (RCA) va susține o expoziție participativă intitulată „Drumul Taberei. Cartier Deschis” din cadrul proiectului Garaj DESCHIS/ OPEN Garage.

De asemenea, participanții vor avea oportunitatea de a-și face în mod gratuit un permis de bibliotecă și de a împrumuta o parte din cărțile ce vor fi expuse pentru consultare.

Pentru mai multe informații, rămâneţi conectaţi pe bibmet.ro, precum și pe paginile de Facebook și Instagram ale filialelor noastre pentru a avea acces la toate aceste activități și informații, alături de alte manifestări culturale care au un nivel artistic ridicat şi un impact semnificativ la nivel local.

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.