Lecturi de Ziua Mondială a Poeziei

Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Biblioteca Metropolitană București și Uniunea Scriitorilor din România – Filiala București Poezie, vă invită joi, 21 martie 2024, de la ora 13.00, la sediul Bibliotecii Metropolitane din Str. Tache Ionescu nr. 4, la un eveniment dedicat Zilei Mondiale a Poeziei.

Invitați la această lectură specială sunt Gabriel Burlacu, Valentin Busuioc, Victoria Milescu, Evelyne Maria Croitoru, Dumitru Ion Dincă, Nicoleta Milea, Costinel Petrache, Vasile Poenaru, Carmen Secere. Moderatori: Varujan Vosganian și Horia Gârbea.

De Ziua Mondială a Poeziei, la 21 martie 2017, după aproape trei ani de așteptare, Muzeul Național al Literaturii Române își redeschidea oficial porțile cu două noi sedii – expoziția de bază din Strada Nicolae Crețulescu 8 și sediul din Calea Griviței 64-66.

Începând din anul 1999, data de 21 martie este declarată de UNESCO Ziua Mondială a Poeziei. Această zi specială este o recunoaştere a faptului că oamenii de litere, poeţii şi scriitorii din întreaga lume, au adus o contribuţie remarcabilă la îmbogăţirea culturii şi spiritualităţii universale. Sărbătorirea Zilei Mondiale a Poeziei este menită să încurajeze întoarcerea la creaţia orală, la susţinerea recitalurilor de poezie.

„Publicul priveşte uneori poezia cu scepticism, iar poeţii se plâng că nu sunt citiţi de marele public. Dar există poeţi şi poeţi. Adevăraţii răzbat, versurile lor se transformă în proverbe şi zicători, intră nu în memoria culturală, ci în cea de toată ziua, sunt destul de sofisticaţi pentru a rămâne simpli. Poezia nu e dificilă, poezia este a tuturor, par să spună poeţii care ştiu drumul cel mai direct spre cititor”, mărturisea moderatorul lecturii dedicate Zilei Mondiale a Poeziei, Horia Gârbea.

Intrarea este liberă, în ordinea sosirii, în limita locurilor disponibile.

Vă așteptăm cu drag!

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.