Free Camp – expoziție internațională de artă plastică la Artoteca BMB

Biblioteca Metropolitană București (BMB) prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti anunţă vernisajul expoziției internaționale de artă plastică Free Camp miercuri, 20 iulie 2022, începând cu ora 19:00, la Artoteca BMB.

Expoziția este rezultatul Free Camp – atelier internațional de arte plastice 2022, ediția a XVII-a, care a avut loc la Miercurea Ciuc.

Manifestarea anuală de la Miercurea Ciuc a adus laolaltă peste circa 110 artiști din 16 țări, iar adevărata valoare a evenimentului este constituirea unei colecții de artă impresionantă. Această acumulare de opere de artă felurite este miza manifestării Free Camp – atelier internațional de arte plastice.

În ediția din acest an, artiștii care au lucrat împreună sunt originari din România, Austria, Serbia și Ungaria: Bajkó Attila (RO), Botár László (RO), Victoria Ileana Dragomirescu (RO), Ioana Crăciun Dobrescu (RO), Fazakas Csaba (AT), Kis Endre (SRB), Ioan Oratie (RO), Bernhard Seidel (AT) și Tompa Lehel (AT).

În deschiderea evenimentului de la Artoteca BMB vor vorbi despre artiști și creațiile lor curatorii Carmen Olteanu, pictor și doctor în arte plastice, și dr. Radu George Serafim, critic de artă.

Iubitorii de artă pot vizita expoziția de artă plastică, parte din Stagiunea Permanentă de Artă Plastică Temeiuri,  în perioada 20 iulie – 12 august a.c., de luni până vineri, între orele 09:00-17:00, la Artoteca BMB, Șoseaua Mihai Bravu, Nr. 4.

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.