Simpozionul omagial „Escadrila Albă — îngeri cu nume de Femeie” la BMB

Simpozionul omagial „Escadrila Albă — îngeri cu nume de Femeie” la BMB

Marți, 18 iunie 2019, Asociația „AeRoHistoria”, în parteneriat cu Biblioteca Metropolitană București, a organizat, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu”, simpozionului omagial „Escadrila Albă — îngeri cu nume de Femeie”, prilej cu care au fost omagiate aviatoarele Escadrilei Sanitare (Escadrila 108 de Transport Ușor), supranumita „Escadrila Albă” care, printr-o organizare unică în istoria aviaticii și prin dăruire exemplară, au săvârșit fapte de eroism salvând mii de răniti români și germani, pe cele două fronturi, în timpul celui de-al doilea război mondial.
În deschidere a adresat un cuvânt de bun venit doamna Florentina Dobrogeanu-Ipsilante, director de specialitate al BMB. Evenimentul l-a avut ca organizator pe Dl. Gabriel Ivănescu – președintele Asociației „AeRoHistoria”, a fost moderat de Dl General av.(r) Dr. Victor Strîmbeanu – președintele Ligii Aeriene Române și a avut ca invitați pe – Dr. Victoria Mihăescu – Crucea Roșie Română, – Daniel Focșa – Doctor în Istorie, Sorin Turturică – istoric cercetător.
Simpozionul a fost organizat de Asociația „AeRoHistoria” în parteneriat cu Biblioteca Metropolitană București, dar și în colaborare cu Liga Aeriană Română, Clubul de Istorie Militară, cu participarea Crucii Roșii Române, ca gest de recuperare istorică și culturală.