1 iunie, Ziua Internațională a Copilului sărbătorită online de Biblioteca Metropolitană București!

Copiii sunt cheile paradisului. (Eric Hoffer)

 

Primăria Capitalei prin Biblioteca Metropolitană București (BMB) va sărbători luni – 01 Iunie 2020 – Ziua Internațională a Copilului printr-o serie de activități educative derulate pe platformele social media. Vă așteptăm cu ateliere creative, momente artistice, ghicitori, provocări literare, jocuri și piese de teatru destinate copiilor.

Teatrul de păpuşi Licurici al Bibliotecii Metropolitane București vă invită luni, începând cu ora 10.00, să vizionați spectacolul „Dumbrava minunată”, din cadrul proiectului online „Licurici și… Tolba cu povești”, proiect implementat de Primăria Capitalei prin Biblioteca Metropolitană București. Acesta va fi disponibil atât pe conturile oficiale ale BMB (Facebook, Youtube și Instagram), cât și pe rețelele sociale ale teatrului de păpuși și ale filialelor BMB.

Un moment special dedicat celor mici au pregătit și artiștii din cadrul proiectului „Opera la bibliotecă” prin interpretarea cunoscutei arii ,,Edelweiss” (Floare de colț) compusă de Richard Rodgers, din muzicalul „Sunetul Muzicii”, începând cu ora 12.00.

Bibliotecarii noștri sunt pregătiți să vă surprindă printr-o diversitate de activități potrivite pentru toate vârstele. Vă așteaptă pe rețelele sociale ale filialelor BMB cu un program amplu dedicat acestei zile.

Începând cu ora 9.00, Filiala Emil Gârleanu va lansa prima provocare: „Noi desenăm titlu, voi ghiciți cartea!” în care copiii ghicesc titlurile unor cărți desenate cu emoticoane. La ora 12.00 bibliotecarii vor susține un atelier de păpuși, marionete din eșarfă, urmând ca de la ora 14.00 să ofere indicii pentru vânătoarea de cărți. Activitățile vor continua la ora 17.00 cu „Boardgames”, în care copiii află ce pot face cu o carte, ghicitori la ora 18.00,  iar de la ora 19.00 un concurs online de cultură generală pe tema copilăriei.

De asemenea, inițiativele creative continuă la Filiala Liviu Rebreanu care vă invită online, de la ora 12:00 la „Atelierul de creat și inventat povești”, iar de la ora 19:30 la un joc de perspicacitate „Ajută melcul să găsească ieșirea din labirint”.

Fiecare filială în parte va avea activități menite să dezvolte imaginația și creativitatea copiilor. Astfel, Filiala Alexandru Macedonski vă așteaptă la ”Ora de Povești”, Filiala Dimitrie Cantemir la un atelier creativ pentru copii, iar Filiala Ion Creangă vă invită să descoperiți rubrica „Prietenii bibliotecii recomandă”.

„Să fim copii, pentru înc-o zi!” propune Filiala George Coşbuc începând cu ora 10.00, iar de la 15.30, Filiala Marin Preda vă întâmpină cu o serie de povești fascinante la „Clubul de lectură”.

Totodată, MEDIATECA George Enescu vă aşteaptă, începând cu ora 12:00, cu o surpriză muzicală interpretată de Horațiu Boșca, bibliotecar al Mediatecii.

Rămâneţi conectaţi online la Biblioteca Metropolitană București și pe paginile de Facebook și Instagram ale filialelor noastre pentru a avea acces la toate aceste activități și informații, alături de alte manifestări culturale care au un nivel artistic ridicat şi un impact semnificativ la nivel local!