Expoziția personală a artistului Matei Enric la Artoteca BMB

Artoteca BMB va găzdui expoziția personală „Sanctuarul” a artistului Matei Enric. Deschiderea expoziției va avea loc online marți, 17 noiembrie, de la ora 12:30.
Matei Enric este absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă din București, promoția 2002, în cadrul secției de Artă Plastică – Patrimoniu Cultural. A participat la peste 50 de expoziții de grup și a organizat 11 expoziții personale atât în țară, cât și în străinătate. A participat la târguri de artă și a expus în cadrul unor saloane de artă.
Artistul își definește modul specific de exprimare astfel: „Lucrările mele sunt de tip ansamblu; mai multe fragmente de lemn reclădesc o imagine ca într-un puzzle și creează senzația de pictură monumentală arhaică. Acest tip de pictură – ansamblu creează o legătură cu ambientul, prin integrarea spațiului ce circumscrie lucrarea (peretele, spațiul vital din jurul imaginii), care este inserat în lucrare, devenind astfel un element compozițional. Imaginea nu mai este închisă într-o formă clară, limitată de margini, ci se extinde, depășindu-și cadrul și se combină cu exteriorul. Este precum o refacere a fragmentului. Granița dintre lucrare și spațiul ce o înconjoară se dizolvă și astfel devine parte a ambientului, obținându-se un impact mai puternic asupra privitorului.”
Expoziţia face parte din cadrul Stagiunii Permanente de Artă Plastică „Temeiuri” și este curatoriată de reputatul critic de artă, domnul Radu George Serafim și de doamna Carmen Olteanu, pictor și doctor în arte plastice. Invitat special la deschiderea expoziției va fi criticul de artă Ana Gheorghian.
Expoziţia de artă va fi deschisă în perioada 17 noiembrie – 18 decembrie la Artoteca BMB, Șos. Mihai Bravu 4, și se va desfășura în condiții de deplină siguranță atât pentru public, cât și pentru personal, respectând toate măsurile de protecție recomandate de autorități.

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.