Calendarul activităților BMB online în săptămâna 20-26 aprilie 2020

BIBLIOTECA METROPOLITANĂ BUCUREŞTI (BMB) – https://bibmet.ro continuă şi în săptămâna 20-26 aprilie să desfășoare activități pe mai multe platforme de socializare.

Aşa cum v-a obişnuit, Biblioteca Metropolitană București vă aşteptă să vizionați, pe pagina oficială de Facebook, pe contul de YouTube şi pe contul de Instagram, în fiecare zi de luni și vineri, începând cu ora 10.00, spectacolele din cadrul proiectului online „Licurici și… Tolba cu povești”, un proiect implementat de Primăria Capitalei prin Biblioteca Metropolitană Bucureşti.

Tot pe pagina oficială de Facebook a BMB, puteţi urmări înregistrări inedite sau momente care au întrunit aprecierile publicului în cadrul proiectului „Opera la bibliotecă”, în fiecare zi de joi, ora 15.00. Marţea, de la ora 10:00, vă aşteptăm cu rubrica „Recomandări ale bibliotecarilor”, iar miercurea, la aceeaşi oră, vă prezentăm un articol publicat în revista „Literatorul”. În fiecare zi de sâmbătă, de la ora 10.00, vă propunem o rubrică în care veți afla despre lucrurile inedite sau mai puțin cunoscute din viața celor mai mari scriitori ai lumii.

Biblioteca Metropolitană București vă invită, prin intermediul celor peste 30 de pagini de Facebook din reţea, la două proiecte de o importanță majoră și care se bucură de succes: Concursul de recenzii online care se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 -12 ani din instituțiile de învățământ bucureştene care au preocupări literare (Regulamentul este accesibil aici: https://bibmet.ro/concurs-de-recenzii/) și Concursul de creaţie literară intitulat „Lumea de mâine”, genul Fanstasy, care se adresează liceenilor bucureșteni. Concursul este iniţiat de Primăria Capitalei prin Biblioteca Metropolitană Bucureşti, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. Regulamentul și fișa de înscriere pot fi obţinute accesând site-ul instituţiei: https://bibmet.ro/concurs-de-creatie-literara-lumea-de-maine/

De asemenea, tot prin intermediul paginilor de socializare din reţea, BMB invită publicul la expoziții virtuale, tururi ghidate prin cele mai mari muzee ale lumii, spectacole de teatru, recenzii de carte, ateliere handmade, concursuri de creație, concerte și alte activități recreative. Toate acestea reprezintă modalități de comunicare culturală cu prietenii filialelor noastre, dar și cu întreaga comunitate bucureșteană.

Biblioteca George Coşbuc începe fiecare săptămână cu un gând pozitiv pentru cititori. Vă fac cunoscute poveştile din „Satul lui Coşbuc” – imagini şi idei/recomandări de petrecere în mod creativ-educativ a timpului liber împreună cu copiii, culese din grupul de WhatsApp al filialei. În #SatulLuiCoșbuc, o “bulă” plină de veselie şi idei pentru copiii cu vârste între 3-9 ani, biblioteca vă invită în număr cât mai mare. Datele de contact aici: https://bibmet.ro/filiale/filiale-sector-4/biblioteca-george-cosbuc/ Şi, bineînţeles, pe pagina de Facebook, vă aşteaptă cu alte rubrici la fel de interesante.

Biblioteca Ion Creangă vă aşteaptă cu o serie de provocări literare la rubrica „Ghicește cartea!”, cu ajutorul căreia să-ți testezi cunoștințele referitoare la cărți celebre şi quiz-uri de cunoştinţe literare.

MEDIATECA George Enescu vă încântă, în fiecare zi, de luni până vineri, începând cu ora 12:00, cu piese muzicale interpretate de Horațiu Boșca, bibliotecar al Mediaticii, iar de la ora 18:00 vă aşteaptă cu recomandări de filme.

Cărţile au un loc special în viaţa fiecăruia, dar mai ales pentru bibliotecari. Joi, 23 aprilie, filialele BMB marchează „Ziua internaţională a cărţii şi a drepturilor de autor”.

În săptămâna 20-26 aprilie 2020, filialele BMB vă aşteaptă în fiecare zi pe paginile de Facebook cu alte recenzii şi recomandări de cărţi: „Pacienta tăcută” de Alex Michaelides; „Viața secretă a albinelor” de Sue Monk Kidd; „Dragostea are 11 dimensiuni”- Jane Hawking; „Un Bărbat pe nume Ove”- Frederik Backman; „Darul lui  Jonas”- Lois Lowry; „Psihologia mulțimilor”- Gustave Le Bon; „Ce i-ar putea spune Freud lui Spielberg”- Samer Soufi; „Copila de zăpadă”- Ivey Eowyn; „Jane Eyre”de Charlotte Bronte; „Dieta iubitoarelor de ciocolată” de Carole Matthews etc. sunt câteva din titlurile ce merită descoperite. Totodată, veţi afla curiozităţi despre cărţi, sugestii de lectură pentru copii şi vizionare de filme după romane celebre, citate din cărţi celebre, activităţi şi jocuri pentru copii, publicarea unor fotografii trimise de micii cititori, curiozităţi de genul rubricii „Ştiaţi că?”, ateliere creative şi de lectură online, dezbateri pe teme literare şi workshopuri de dezvoltare personală.

De asemenea, puteţi afla despre semnificaţiile zilei, despre tradiţii şi obiceiuri româneşti de Paşte, despre evenimente importante petrecute de-a lungul vremii, despre viaţa şi opera unor personalităţi din domeniul cultural, precum şi distribuirea unor articole de interes şi impact public.

Rămâneţi conectaţi online la Biblioteca Metropolitană București și pe paginile de Facebook și Instagram ale filialelor noastre!

Vă așteptăm!